Sociaal & Groen naar de raadsverkiezingen van 2022

4 oktober 2021

Nuenen, Gerwen en Nederwetten

—————————————————–PERSBERICHT ——————————————————-

 Sociaal & Groen naar de verkiezingen van 2022

 Progressief Nuenen, dat staat voor gelijke kansen en klimaatvriendelijkheid, heeft de handen ineengeslagen en komt bij de komende raadsverkiezingen uit met één verkiezingsprogramma en één kandidatenlijst.

Aan dit besluit is veel overleg vooraf gegaan. Het afgelopen jaar hebben fracties en besturen van GroenLinks en PvdA diverse malen bij elkaar gezeten. In juli heeft er een gezamenlijke gedachtewisseling plaatsgevonden met de leden. Bij beide partijen wordt de noodzaak gevoeld om in Nuenen te komen tot een krachtig links-progressief geluid. De hoop en verwachting is dat een bredere progressieve fractie – groen en sociaal – in Nuenen c.a. duidelijk meerwaarde heeft. En uiteraard hopen wij dat onze rood-groene koers meer stemmen oplevert. Krachtenbundeling is naar onze mening een manier om slagkracht te vergroten. De gedachte is dat beide partijen elkaar uitstekend aanvullen: het sociaal-maatschappelijke profiel van de PvdA met het profiel van duurzaamheid en milieu van GroenLinks. Zowel de leden van GroenLinks als van de PvdA zijn het eens met deze logische en noodzakelijke samenwerking en wij hopen dat veel Nuenenaren op 16 maart 2022 laten zien, dat zij er ook zo over denken.

Op dit moment zijn diverse werkgroepen bezig met het schrijven van het verkiezingsprogramma. Wij zijn verrast door het enthousiasme en de kennis waarmee actieve leden en sympathisanten aan de slag zijn gegaan met de vele thema’s en programmapunten die onze rood-groene aandacht verdienen. Wil je meeschrijven, dat kan nog! Meld je dan snel aan bij [email protected] of [email protected] (werkgroep verkiezingsprogramma).

Binnenkort laten wij weer wat van ons horen, dan zijn onze fracties aan het woord.

Nuenen, 4 oktober 2021

Jo Laeven, voorzitter bestuurswerkgroep PvdA Nuenen

David Smeulders, voorzitter GroenLinks Nuenen

 

 

————————————————EINDE PERSBERICHT ————————————————-