PvdA Nuenen voor Lilianne Ploumen

21 februari 2021
Onderstaand bericht staat in de Nuenense Krant van 24 februari 2021

Wij stemmen op de PvdA en wel hierom

Lilianne Ploumen: “De coronacrisis maakt duidelijk wat veel mensen al langer voelen. De ongelijkheid tussen mensen is te groot. Goed werk voor een fatsoenlijk salaris, een betaalbare woning, een steuntje in de rug als je het nodig hebt; het is voor te veel Nederlanders niet meer vanzelfsprekend. Dat moet anders. ‘Ons plan voor een eerlijker Nederland’ vormt ons kompas voor de komende jaren. Het zal niet makkelijk worden. Maar het is ontzettend de moeite waard.”
Jan Wesenbeek: “Ik stem op de PvdA, omdat ik voor een brede linkse volkspartij ben, die staat voor bestaanszekerheid, het recht op een fatsoenlijk bestaan. Daarvoor is nodig dat het minimumloon en de AOW worden verhoogd en ook jongeren en zzp’ers bij tegenslag recht hebben op bescherming. Verder moet voor jong en oud een betaalbaar en geschikt huis beschikbaar zijn. Daar werken wij aan, ook in Nuenen.”
Ronald Thomassen: “Ik stem op de PvdA omdat de PvdA de partij is die kansenongelijkheid te lijf gaat. Wij gaan voor het beste onderwijs, gratis kinderopvang en de basisbeurs voor studenten terug. Kansen mogen niet afhangen van waar je woont of het opleidingsniveau van je ouders. Dat krijgen we voor elkaar als velen dat willen.”
Volgende week is het woord aan onze commissieleden Jetty Brouwer en Marijke Rikze.