Kandidaatstelling GR 2022 geopend!

5 mei 2021

Met enige vertraging door de nodige afstemming openen we middels dit bericht de kandidaatstelling voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tot en met 12 september kunt u uw kandidaatstelling opsturen naar [email protected]. Vermeld in uw aanmelding a.u.b. de gemeente, in dit geval ‘Nuenen’.

Het profiel kunt u hier vinden – profiel -. In het profiel is meer informatie te vinden over de gezochte eigenschappen in de kandidaten.

 

Een volledige aanmelding

De aanmelding dient vergezeld te gaan met een motivatie. Tevens dient een VOG te worden aangevraagd (de KSC zal nog contact opnemen met de kandidaten zodat de juiste VOG kan worden aangevraagd en die kan worden gedeclareerd. In ieder geval zal deze moeten worden aangeleverd voor 20 september 2021). Zodra de aanmelding is ontvangen door de afdelingssecretaris zendt hij het betreffend lid de interne bereidverklaring en de erecode toe. Beide documenten dienen ondertekend geretourneerd te worden en voor 20 september 2021 bij de afdelingssecretaris binnen te zijn.

De datum die is vastgesteld als uiterste datum waarop leden zich formeel kunnen kandideren voor het lijsttrekkerschap is 1 augustus 2021. Indien zich twee of meer geschikte kandidaten melden, vindt er een ledenraadpleging plaats tussen 6 en 12 september 2021. De afdelingssecretaris controleert of alle handtekeningen geldig zijn i.e. afkomstig zijn van leden van de afdeling. Indien er grond is tot een ledenraadpleging, dan wordt deze uitgeschreven door het afdelingsbestuur in de periode van 6 en 12 september. Het afdelingsbestuur kan besluiten een aanbeveling te sturen aan de leden inzake de mogelijke kandidaten voor het lijsttrekkerschap.