Aaltje Schouten-Saarloos

 

Aaltje Schouten-Saarloos, 7e op de kandidatenlijst van de PvdA

Ik woon al 20 jaar in Nuenen c.a. De laatste 7 jaar in een huis, gebouwd in de nieuwste wijk van Nederwetten. Deze wijk is gebouwd in collectief opdrachtgeverschap, geïnitieerd door jongeren die graag in Nederwetten wilden blijven wonen en voor het gemeentehuis hebben gekampeerd om dit voor elkaar te krijgen.

Ik ben al 25 jaar actief in de PvdA. Mijn grootste drijfveer is dat ik niet in een wereld wil leven, waar de verschillen tussen arm en rijk steeds groter worden.

Nuenen is een prachtig dorp met veel groen, overal kun je makkelijk het dorp uitlopen om een frisse neus te halen. Ook binnen de dorpen liggen een paar mooie parken en is er altijd veel aandacht voor het groenbeleid. Hier moeten wij ons actief voor in blijven zetten samen met de leden van de Agrarische Natuur Vereniging , de IVN, de landgoedeigenaren en iedereen die erbij betrokken is. Dit kan alleen wanneer de politiek zich hier echt voor uitspreekt. De PvdA Nuenen c.a. kiest voor een groene gemeente waarin leefbaarheid voorop staat.

Verstening is een feit, iedereen wil graag een huis om in te wonen. Als waterschapsbestuurder in Waterschap de Dommel probeer ik daarom mensen erop attent te maken dat je met groene daken, waterdoorlatende tegels, regentonnen, gras in plaats van tegels in de tuin veel kunt bereiken. Dit is nodig om verdroging te bestrijden en te zorgen dat het riool de heftige regenbuien nog kan verwerken.

Samen met u zet ik mij graag in voor onze mooie omgeving.